Contact Bel mij terug Nieuwsbrief

Kies de juiste ergonomische muis

Het meest gebruikte accessoire bij het werken met een computer of laptop is nog altijd de muis. Met name in de werksetting wordt een muis veel gebruikt en is een standaard onderdeel van een computerwerkplek.

Door het veelvuldige gebruik is een goede muis essentieel om gezond en comfortabel te kunnen werken. Tegenwoordig zijn er veel verschillende muizen op de markt. Niet alle muizen zijn ergonomisch verantwoord. Van centrale, precisie en verticale muizen tot een pen tablet. Hoe kies je nu uit al deze soorten de juiste muis?

Divider _breed

Centrale muizen

Het voordeel van centraal gepositioneerde muizen is dat deze recht voor de gebruiker liggen, namelijk tussen de gebruiker en het toetsenbord. Dit zorgt voor minder spierbelasting in de schouder ten opzichte van een standaardmuis die naast het toetsenbord ligt.

Centrale _muis _houding _v2


Divider _breed

Pen tablet en andere precisie-grip muizen

De natuurlijke houding van de arm is recht langs het lichaam. De pen tablet en precisie muizen gaan uit van deze houding. Daardoor komt er geen spanning op de spieren in de onderarm en vermindert het de kans op polsextensie.

Precisie _muis _houding


Divider _breed

Verticale muizen

Bij verticale muizen wordt de muis vastgepakt in een natuurlijke ‘hand schud’ houding. Dit is te zien op onderstaande afbeelding. Door deze houding buigt de pols minder opzij en hoeft de onderarm minder naar binnen te draaien. Met andere woorden: de spieractiviteit in de onderarm is lager dan bij een standaardmuis.

Verticale _muis _afb

Divider _breed

Kies de juiste muis

Speciaal voor u hebben wij een matrix ontwikkeld waarmee u eenvoudig de juiste keuze maakt voor een ergonomische muis. Aan de hand van uw wensen komt u tot een aantal geschikte modellen. Daarmee werkt u ergonomisch en comfortabel. Klik op de onderstaande button om de matrix te downloaden en te bekijken.

Button _matrix

Divider _breed

AltMOUSE

‘Alternative for MOUSE’, helpt computergebruikers om verschillende combinaties van sneltoetsen onder de knie te krijgen. Zodra u een specifieke muishandeling verricht, toont de software de alternatieve sneltoets combinatie. Slimmer werken wordt hierdoor een stuk eenvoudiger.

Werking AltMOUSE

De software maakt een analyse van uw muisgedrag. Op basis van deze analyse krijgt u een persoonlijke leerlijst. Heeft u de combinatie onder de knie? Dan stelt AltMOUSE een andere waardevolle sneltoets voor. Zo zorgt de software voor een continue ontwikkeling. Bekijk de video hieronder voor een weergave van de software op uw computer.

Alt MOUSE_logo _v3


Voordelen AltMOUSE

  • 30% sneller werken: Gemiddeld genomen kunnen muishandelingen zo'n 30% sneller worden verricht met behulp van Windwos sneltoetsen (Lane et al., 2005; Tak, 2007).
  • Coaching op het moment dat het telt: De kracht van AltMOUSE is dat u gedurende uw computerwerk wordt getraind op het toepassen van Windows sneltoetsen. AltMOUSE analyseert uw muisgebruik en geeft tips voor sneltoetsen waarmee u de meeste tijdwinst en werkcomfort kunt realiseren.
  • Voorkomt RSI klachten: In verschillende pilots rapporteerden AltMOUSE gebruikers al na drie weken een toename van sneltoetsgebruik, een afname van lichamelijke klachten en een verbeterde fitheid aan het einde van de werkdag.

Demo aanvragen AltMOUSE

Wilt u de AltMOUSE software graag uitproberen? Dat kan. Wij kunnen u een tijdelijke licentie verschaffen. Zo heeft u de tijd heeft om de software uitvoerig te testen en de voordelen te ervaren. Om de demo software aan te vragen klikt u op de onderstaande button en vult u het formulier in. Vervolgens ontvangt u van ons per e-mail de link waarmee u de software kunt downloaden.

Button _demo _BE

Divider _breed

Meer informatie

Voor meer informatie over de ergonomische muizen van BakkerElkhuizen en de AltMOUSE software kunt u contact opnemen met onze Accessoire Specialist via telefoonnummer 06 - 43120927 of e-mailadres j.goud@sa.nl

Naar home

Scholten Awater B.V. maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. sluiten

Maak uw keuze!

Bent u als bedrijf op zoek naar IT-hardware tegen de laagste prijzen en kortste levertijden?

Dan is SAveshop.nl dé plek om uw hardware aan te schaffen. Zeker als u weet welke IT-hardware u nodig heeft en u geen behoefte heeft aan advies of extra service.

Wij bieden een ruim assortiment aan IT-producten, tegen de laagste prijzen in de zakelijke markt. Bestelt u vandaag voor 16:30 uur, dan wordt de bestelling dezelfde dag nog verzonden.

Meer informatie

Bent u op zoek naar een ervaren IT-hardware dienstverlener die u volledig kan ontzorgen?

Scholten Awater is al 20 jaar dé IT-hardware dienstverlener voor Nederland. Wij ontzorgen grote organisaties met alle denkbare diensten rondom IT-hardware.

Wij laten u profiteren van onze uitgebreide kennis en ervaring; welke vraag u ook heeft. Als ervaren dienstverleners bieden wij u gemak, tijdwinst en kostenbesparing.

Meer informatie