Contact Bel mij terug Nieuwsbrief

Scholten Awater en MVO

Duurzaamheid, milieu en maatschappij

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is onderdeel van het beleid van Scholten Awater en een voorwaarde voor duurzame groei. Scholten Awater doet op een verantwoorde manier zaken met haar stakeholders en is met hen in gesprek over MVO. Daarnaast ondersteunt Scholten Awater diverse maatschappelijke projecten. 

Wij streven ernaar onze prestaties op het gebied van duurzaamheid continu te verbeteren. Hiertoe hebben we doelstellingen geïntegreerd in de bedrijfsplannen die jaarlijks worden opgesteld en geëvalueerd.

MVO-jaarverslag 2017
Bekijk wat wij het afgelopen jaar hebben gedaan en bereikt op het gebied van MVO. Het MVO-jaarverslag 2017 van Scholten Awater kunt u downloaden en lezen door te klikken op de onderstaande button.

Download

MVO-prestatieladder
De MVO-prestatieladder voorziet ons in de behoefte om vanuit maatschappelijke betrokkenheid ons beleid te structureren. Door de MVO-prestatieladder verkrijgen wij inzicht in onze duurzame ontwikkeling.

Meer info

MVO-thema's

Onderstaand vindt u een overzicht van onze MVO-thema's waar wij ons voor inzetten.

Social _return _v2

Ketenverantwoordelijkheid

Social Return
Niet iedereen neemt even gemakkelijk deel aan het arbeidsproces. Social Return heeft als doel om de werkstroom naar werk te bevorderen voor mensen die zonder re-integratieondersteuning niet aan werk komen. Scholten Awater biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid om binnen de organisatie te werken.

Meer info

Ketenverantwoordelijkheid
Met ketenverantwoordelijkheid krijgt u inzicht in het duurzame gedrag van alle spelers die deel uit maken van uw bedrijfsketen. Als u zelf maatschappelijk verantwoord onderneemt, dan verwacht u dat ook van leveranciers en klanten. Scholten Awater wil niet alleen zichzelf maar ook haar stakeholders helpen een zo duurzaam mogelijke bedrijfsvoering te hanteren.

Meer info

Inruil _2

Uitgepakt leveren

Inruil en Recycling
Buiten het elektronische afval vindt steeds meer afval een goede bestemming en belandt er steeds minder op de vuilnisbelt. Wij zetten ons in voor een verantwoorde afvoer van afval en proberen onze afvalstromen zoveel mogelijk te reduceren. Zo wordt bijvoorbeeld het piepschuim naar een bedrijf gebracht dat hier ondervloeren van maakt.

Meer info

Uitgepakt leveren
Om u werk uit handen te nemen bij het transport, wordt uw apparatuur in ons distributiecentrum uitgepakt en in speciale rolcontainers geplaatst. Het verpakkingsmateriaal wordt vervolgens CO2-neutraal afgevoerd. Bij grote leveringen scheelt dit ruimte bij het transport en dus ook in het aantal transportbewegingen. Wardoor uw CO2-footprint lager wordt.

Meer info

Energiemanagement

Duurzaam _advies

Energiemanagement
In deze tijd is het belangrijk dat iedereen zuinig omgaat met energie. De overheid verlangt dan ook van bedrijven om hier actief en bewust mee om te gaan. Wij zijn zelfs verplicht om een goed energiemanagementsysteem te hebben met doelstellingen om energieverbruik te verminderen. Als we denken aan energieverbruik dan is dat niet alleen elektriciteit, maar ook ons gasverbruik en brandstofverbruik van het wagenpark. 

Meer info

Duurzaam advies
Voor onze hardware geldt dat wij u naast onze reguliere aanbieding ook graag een duurzame oplossing aanbieden. Door het berekenen van de TCO waarin wij elementen zoals C02-uitstoot, energieverbruik en verpakkingsmateriaal meenemen zult u zien dat dat de duurzame oplossingen vaak niet alleen vriendelijk zijn voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Hierdoor wordt het u wel heel makkelijk gemaakt bij te dragen aan een lagere CO2-uitstoot!

Meer info

Maatschappelijke _projecten

Circulaire _economie

Maatschappelijke projecten
MVO betekent duurzaam ondernemen met oog voor de samenleving en het milieu. Een van de aandachtspunten van Scholten Awater is investeren in maatschappelijke projecten. Dit houdt in dat we de maatschappelijke betekenis van Scholten Awater structureel vorm geven door het organiseren en ondersteunen van maatschappelijke projecten.

Meer info

Circulaire economie
In de circulaire economie bestaat afval niet. Verspilling van grondstoffen wordt tegengegaan door de herbruikbaarheid van producten en materialen te maximaliseren en waarde-vernietiging te minimaliseren. Dit is anders dan in het huidige lineaire systeem, waarin grondstoffen worden omgezet in producten die aan het einde van hun levensduur veelal worden vernietigd.

Meer info

Meer informatie

Wilt u meer informatie over ons MVO-beleid of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met ons MVO-team. Ons MVO-team kunt u bereiken door te mailen naar mvo@sa.nl.

Certificeringen _site

Scholten Awater B.V. maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. sluiten

Maak uw keuze!

Bent u als bedrijf op zoek naar IT-hardware tegen de laagste prijzen en kortste levertijden?

Dan is SAveshop.nl dé plek om uw hardware aan te schaffen. Zeker als u weet welke IT-hardware u nodig heeft en u geen behoefte heeft aan advies of extra service.

Wij bieden een ruim assortiment aan IT-producten, tegen de laagste prijzen in de zakelijke markt. Bestelt u vandaag voor 16:30 uur, dan wordt de bestelling dezelfde dag nog verzonden.

Meer informatie

Bent u op zoek naar een ervaren IT-hardware dienstverlener die u volledig kan ontzorgen?

Scholten Awater is al 20 jaar dé IT-hardware dienstverlener voor Nederland. Wij ontzorgen grote organisaties met alle denkbare diensten rondom IT-hardware.

Wij laten u profiteren van onze uitgebreide kennis en ervaring; welke vraag u ook heeft. Als ervaren dienstverleners bieden wij u gemak, tijdwinst en kostenbesparing.

Meer informatie