Contact Bel mij terug Nieuwsbrief
Terug naar overzicht News_directeur

Scholten Awater treedt toe tot Infotheek Group

Infotheek Group heeft een aanvraag ingediend bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM) voor overname van Scholten Awater. De Europese speler en de Nederlandse IT-marktleider hebben de afgelopen maanden succesvol onderhandeld over een overname van honderd procent van de aandelen van Saphin investment group, de aandeelhouder van Scholten Awater.

De overname van Scholten Awater door Infotheek Group steunt op drie belangrijke pijlers: kennisdeling, vergroting van het portfolio en schaalvoordelen op het gebied van gedane en toekomstige investeringen.

Voor beide organisaties betekent deze overname dus een mogelijkheid om verder te groeien en te ontwikkelen. Samen kunnen ze zich ontwikkelen tot een ongeëvenaard sterke Europese challenger die de hele markt kan bedienen: zowel het grootzakelijke als publieke domein, het klein zakelijke segment als de consument. Kortom: alle expertises onder één dak.

Luuk Slaats, Commercieel Directeur Scholten Awater: “Scholten Awater is marktleider in Nederland en van oudsher zeer sterk in het grootzakelijke en publieke domein, waarbij wij een zeer duidelijke kwalitatieve positionering hebben over vrijwel alle IT-vraagstukken. Met deze overname denken wij de juiste partner gevonden te hebben om onze groeiambities en bijbehorende investeringsbereidheid verder vorm te geven. Hiermee hebben wij er alle vertrouwen in dat wij de Nederlandse organisaties in dit segment nog beter en completer van dienst kunnen zijn."

Jordy Kool, Chief Executive Officer van Infotheek Group, vervolgt: “In Scholten Awater hebben wij een zeer ondernemende en professionele collega gevonden. We delen een ambitieuze visie en we zijn ervan overtuigd dat het samengaan van Scholten Awater en Infotheek Group grote voordelen zal bieden voor onze klanten, partners en medewerkers.”

Scholten Awater en Infotheek kijken met veel vertrouwen uit naar deze mooie ontwikkeling. Een stap waarmee Infotheek Group alle organisaties in Nederland kan ontzorgen rondom de IT-vraagstukken die nu en in de toekomst gaan spelen.

Over Infotheek Group
Infotheek Group is opgericht in 1991 en is Europees marktleider op het gebied van circulaire IT. De groep bestaat uit meerdere labels, waaronder de value added reseller Infotheek, distributeur Xeptor IT Distribution, consumentenwebshop 4Launch en Hardware as a Service (HaaS)/verhuurpartner Flex IT Rent. Infotheek Group beschikt over het grootste refurbishment-centrum van Europa. Daarnaast is de organisatie initiatiefnemer van de stichting IT4Kids, waaraan bedrijven hun oude IT-apparatuur kunnen doneren. Van de opbrengst ondersteunt IT4Kids projecten voor jeugd en sport. Bij Infotheek Group werken ruim 600 medewerkers, verspreid over 21 vestigingen in Europa.

Over Scholten Awater
In 1993 is Scholten Awater opgericht met een duidelijke visie op de IT-wereld: IT moet eenvoudiger! Scholten Awater ontzorgt grote organisaties met totaaloplossingen van hardware, services en de bijbehorende dienstverlening en is marktleider op dit gebied. Daarnaast is de organisatie naamgever van de Scholten Awater Zevenheuvelenloop en staat het bekend om de brede maatschappelijke betrokkenheid. Bij Scholten Awater werken vanuit het hoofdkantoor in Nijmegen en het distributiecentrum in Wijchen 250 medewerkers.

Gerelateerde artikelen

Scholten Awater B.V. maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. sluiten

Maak uw keuze!

Bent u als bedrijf op zoek naar IT-hardware tegen de laagste prijzen en kortste levertijden?

Dan is SAveshop.nl dé plek om uw hardware aan te schaffen. Zeker als u weet welke IT-hardware u nodig heeft en u geen behoefte heeft aan advies of extra service.

Wij bieden een ruim assortiment aan IT-producten, tegen de laagste prijzen in de zakelijke markt. Bestelt u vandaag voor 16:30 uur, dan wordt de bestelling dezelfde dag nog verzonden.

Meer informatie

Bent u op zoek naar een ervaren IT-hardware dienstverlener die u volledig kan ontzorgen?

Scholten Awater is al 20 jaar dé IT-hardware dienstverlener voor Nederland. Wij ontzorgen grote organisaties met alle denkbare diensten rondom IT-hardware.

Wij laten u profiteren van onze uitgebreide kennis en ervaring; welke vraag u ook heeft. Als ervaren dienstverleners bieden wij u gemak, tijdwinst en kostenbesparing.

Meer informatie