Contact Bel mij terug Nieuwsbrief
Terug naar overzicht Infotheek Central Points SA

Infotheek Group neemt webshop Centralpoint.nl over

Centralpoint.nl is in 2001 opgericht door Brian Speelman en groeide sindsdien uit tot de grootste zakelijke online IT-leverancier van Nederland met een omzet van 120 miljoen euro. Infotheek neemt de aandelen over van Greenfield Capital Partners en Brian Speelman. Het overnamebedrag wordt niet bekendgemaakt.

Europese markt
Met de acquisitie gaat Infotheek Group concurreren met de Europese IT-top. De overname past in de consolidatietrend die al enkele jaren gaande is op de Europese IT-markt. Met de acquisitie van Centralpoint.nl wordt ervaring en kennis in huis gehaald op het gebied van online verkopen, die gebruikt kunnen worden in het grootzakelijke klantsegment van het recent overgenomen Scholten Awater. Tevens zorgt de acquisitie voor een verankering van deze kennis in Nederland. Dankzij de ontwikkelcapaciteiten van Centralpoint.nl kan Infotheek Group blijven innoveren en kunnen grote klanten effectiever ondersteund worden met onder meer gepersonaliseerde portals en geautomatiseerd inkopen.

“Met de overname zetten we de lijn voort die we met onze aandeelhouder Altor zijn gestart”, zegt Jordy Kool, CEO van Infotheek Group. “Met de online kennis en ervaring die we in huis halen, bieden we ons gezamenlijke klantenbestand een bredere online toegang tot circulaire IT. Ook kunnen we hierdoor een grotere doelgroep bereiken om zodoende de levensduur van nog meer IT-producten te verlengen. Samen vormen we een sterke toekomstbestendige speler op zowel de nationale als de Europese IT-markt.”

Expertise inzetten
Brian Speelman, CEO van Centralpoint.nl: “Sinds de start in 2001 heeft Centralpoint.nl in eigen beheer een zeer gebruiksvriendelijk online bestelplatform ontwikkeld voor de verkoop van IT-producten in de zakelijke markt. Met de toetreding tot de Infotheek Group gaan wij onze expertise op het gebied van e-commerce ook inzetten in alle voor Infotheek Group relevante marktsegmenten. Wij hebben er alle vertrouwen in dat wij hiermee onze gezamenlijke klanten nog beter en completer van dienst gaan zijn.”

Een van de belangrijkste strategische pijlers is het inspelen op het veranderende aankoopgedrag. Kool: “We zien ons samengaan als de ultieme formule om te blijven innoveren en de organische groei te versnellen.” Speelman vult aan: “We blijven investeren in een efficiënt bestelproces, snelle leveringen, innovatieve dienstverlening en optimale ondersteuning vanuit onze online, field- en telesales team. Zo willen we de klantbeleving naar een nog hoger niveau tillen.”

Gerelateerde artikelen

Scholten Awater B.V. maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. sluiten

Maak uw keuze!

Bent u als bedrijf op zoek naar IT-hardware tegen de laagste prijzen en kortste levertijden?

Dan is SAveshop.nl dé plek om uw hardware aan te schaffen. Zeker als u weet welke IT-hardware u nodig heeft en u geen behoefte heeft aan advies of extra service.

Wij bieden een ruim assortiment aan IT-producten, tegen de laagste prijzen in de zakelijke markt. Bestelt u vandaag voor 16:30 uur, dan wordt de bestelling dezelfde dag nog verzonden.

Meer informatie

Bent u op zoek naar een ervaren IT-hardware dienstverlener die u volledig kan ontzorgen?

Scholten Awater is al 20 jaar dé IT-hardware dienstverlener voor Nederland. Wij ontzorgen grote organisaties met alle denkbare diensten rondom IT-hardware.

Wij laten u profiteren van onze uitgebreide kennis en ervaring; welke vraag u ook heeft. Als ervaren dienstverleners bieden wij u gemak, tijdwinst en kostenbesparing.

Meer informatie